İlk akrilik asit 1843 yılında bulunmuştur. Akrilik asitten türetilen metakrilik asit 1865 yılında formüle edilmiştir. Metakrilik asit ve metil alkol arasındaki reaksiyon sonucunda ester metil metakrilat oluşmaktadır. Alman kimyager Fittig ve Paul 1877 yılında metil metakrilatı polimetil metakrilata dönüştüren polimerizasyon işlemini keşfettiler. 1933 yılında Alman kimyager Otto Röhm PLEXIGLAS patentini ve isim hakkını aldı. 1936 yılında akrilik cam – pleksiglas üretimi başladı. 2. Dünya Savaşı sırasında uçak güneşliklerinde ve denizaltı periskoplarının yapımında kullanılan pleksiglas, bugün hemen hemen her alanda kullanılmaktadır.
Döküm akrilik levha, polimetilmetakrilat esaslı termoplastik bir malzemedir. Döküm tekniği ile 2 mm den 40 mmkalınlığa kadar, çeşitli ebatlarda renksiz, şeffaf renkli ve opak olarak üretilir. Yüksek ışık geçirgenliğine sahiptir (cama göre %92 ). Normal cama göre darbelere 6 kat daha dayanıklıdır.Kırılan parçaları keskin kenarlı değildir, yaralanmalara sebep olmaz. Aynı kalınlıktaki cama göre ısıyı %20 daha az iletir.
Pleksi kolaylıkla işlenebilir, yaklaşık 150°C de ısıtıldığında birçok şekle girebilir, eğilip bükülebilir.
Basınçla ve vakumla form verilebilir.Soğuduktan sonra şeklini muhafaza eder.Pleksinin maksimum dayanma sıcaklığı 80°C dir. Pleksi yanıcı bir termoplastiktir.Kendi kendine yanma sıcaklığı 400°C dir. 250°C de alevle tutuşabilir.Yüzeyi bakır sertliğindedir, fırça ve zımpara ile çizilebilir.Pleksi şeffaf ve renkli bütün formlarında parlak bir görünüme sahiptir.Atmosfer şartlarında dayanıklılığı diğer bütün plastiklerden daha yüksektir. Bu sebeple çok değişik iklim şartlarında dahili ve harici geniş uygulama alanlarında kullanılabilir.